Vårt huvudprojekt: Föreläsningar

Charity Öresund har valt ett huvudprojekt; Sponsrade föreläsningar för barn och ungdomar.

Vi sponsrar föreläsningar som ska hållas på exempelvis så många högstadieskolor som möjligt. Dessa föreläsningar kommer att handla om hur man, trots en uppväxt i missbruksmiljö, kan bryta sitt sociala arv och växa upp till en trygg individ.
Under föreläsningen berättar föreläsaren om sin egen uppväxt tillsammans med en missbrukande förälder samt försöker förklara och beskriva de känslor och tankar som många ungdomar har, som växer upp i utsatta hemsituationer. De beskriver sin egen resa till att må bra, släppa kontrollen över sina föräldrar och inse att vi har rätt att må bra – trots att våra föräldrar mår väldigt dåligt.

Under föreläsningen utdelas även konkreta tips och verktyg gällande hur man kan arbeta för att upptäcka, bemöta och stödja ungdomar som växer upp i familjer med missbruksproblematik.
Vi valde att använda oss av en Stockholmsbaserad organisation för att kunna genomföra detta. Härifrån anlitar vi utbildade föreläsare som vi vet har rätt erfarenhet, hjärta och den kunskap som krävs för att kunna nå våra ungdomar.

Denna föreläsning kan självklart genomföras utanför skolmiljö om så önskas.

Om du har tips om skola, ungdomsgrupp etc. som har önskemål eller kan ha behov for att ta del av ovanstående föreläsningar är vi tacksamma om ni mailar till info@charityoresund.nu